Direct naar de inhoud

Film: Les Indésirables

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Cultureel centrum Gigant, Apeldoorn,

maandag 8 april om 14u, in Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn.

Geregisseerd door Ladj Ly
Acteurs: Alexis Manenti, Aristote Luyindula, Jeanne Balibar,
Steve Tientcheu, Anta Diaw
Duur: 106 minuten
Gesproken taal: Frans,Engels,Arabisch,Soninke
Kosten: € 11,50; voor vrienden van Gigant € 8,50. Tickets via de website of aan de balie van Gigant (enkel pinnen!)
We verzamelen om 13.45u beneden in de foyer van Gigant.

Beschrijving:
Na de plotselinge dood van de burgemeester wordt Pierre, een idealistische jonge dokter, aangesteld om hem te vervangen. Hij is van plan het beleid van zijn voorganger, die ervan droomde de orde in de volksbuurt te herstellen, voort te zetten. Haby, een
jonge vrouw die in een van de vervallen torenflats onder Pierres gezag woont, wil niet dat haar familie uit de buurt wordt
verdreven waar ze opgroeide. Les indésirables is opnieuw een diep-persoonlijk en krachtig politiek verhaal van regisseur Ladj Ly (Les misérables).

Les Indésirables is de nieuwste van van Ladj Ly, die in 2019 hoge ogen gooide met zijn film Les Misérables. Waar die film over de strijd van politieagenten tegen de inwoners van de Parijse ghetto’s ging, is zijn nieuwste film weer een confronterende politieke film, maar dan over de botsing tussen een jonge burgemeester en een activist.

De opnames van de film liepen parallel aan oplopende spanningen in de Franse politiek, met steeds extremer wordende kritiek op Franse politici, iets wat toevallig ook een onderwerp van de film is. Daarmee is de film extreem actueel.
NRC (4 sterren):“Ly creëerëert beelden en personages die tegelijkertijd rauw én genuanceerd voelen.”
De Volkskrant (3 sterren): “Verbeeldt de uitzichtloosheid en de gemeenschapszin van de flatbewoners op magistrale wijze.”

We verzamelen om 11.00 uur in de foyer van Gigant, de film begint om 11.20 uur en duurt 120 minuten. Gesproken taal: Frans. Na afloop bespreking in de foyer.

Kosten: € 11; voor vrienden van Gigant € 8,50. Tickets via de website of aan de balie van Gigant (enkel pinnen!).

Geregisseerd door Olivier Nakache. Acteurs: Pio Marmaï, Noémie Merlant,  Mathieu Almaric, Jonathan Cohen, Alban Ivanov, Mathieu Amalric.